Hotell Budapest

Garantert best pris på hotell i Budapest

Vi garanterer at du alltid vil få den beste prisen på hotell i Budapest når du bestiller hotellrom på Hotell.no, og derfor tilbyr vi deg prisgaranti. Velkommen til en behagelig hotelloppehold i Budapest.

Budapest

Bestill hotell i vakre Budapest! Budapest er hovedstaden i Ungarn, og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Budapest er et paradis for de som vil oppleve og utforske det lille ekstra.  Arkitekturen er fantastisk og romantisk, både med barokke-, neoklassiske- og art noveau-bygninger. På mange av bygningene, kan man fortsatt se kulehull og splinter etter andre verdenskrig og opprøret i 1956. Dette er triste påminnelser om en gripende historie, samtidig som det er minnesmerker om håp og forsoning. I denne fantastiske byen kan du dra på guidede turer med norskspråklige guider, båttur på Donau, Casino, vinsmaking, shopping, elegante middager, spa osv. I Budapest er det umulig å kjede seg, uansett alder og formål!

Restauranter og natteliv

Ungarerne er kjent for å lage god mat, og nordmenn på tur til Budapest setter stor pris på den ungarske maten. Gulasjsuppen er kanskje den mest typiske retten, og det er nesten et must å prøve denne om du er i Budapest. Typiske ungarske restauranter med god, lokal mat er f.eks. Karpatia og Gundel. Det er også gode biffrestauranter i Budapest, med store og møre biffer, prøv f.eks. Pampas Steakhouse. Sir Lancelot er en spennende opplevelse for dere som vil ha det lille ekstra, her er det levende lys på bordene, underholdning, og en meget spennende og variert meny, du går ikke sulten fra Sir Lancelot! For de som søker eksklusivitet, er det hele fem restauranter med Michelinstjerner i Budapest. Det er noe for enhver smak og lommebok i denne spennende byen, og det er populært å spise ute her, dermed er det lurt å bestille bord, slik at dere unngår kø på sulten mage. Om du er interessert i et spennende uteliv, er Budapest byen å besøke, her har du et meget godt utvalg av fiffige nattklubber, "ruinbarer", puber, jazzklubber, diskoteker, konserter osv. Spesielt ruinbarene er et kjent fenomen i Budapest, dette er gamle bygårder som venter på å bli oppkjøpt av firmaer som vil rive stedene og bygge nye leiligheter, hotell, kontorbygg, kjøpesentre osv. I påvente av dette, leies "ruinene" ut, og lokalene og uteområdene blir gjort om til såkalte «ruinpuber», med innredning kjøpt på bruktmarkeder og loppemarkeder. Dette skaper en fantastisk atmosfære, og dette nye konseptet har virkelig satt sitt preg på byens uteliv, det er noen av de mest populære utestedene for festglade mennesker i alle aldre (over 18 år, selvfølgelig!). De lokale og internasjonale klubbene, har som oftest DJs så å si ukentlig, og det er også en rekke bra konsertscener med live musikk året rundt. Ønsker du å oppleve live jazz, blues, rock eller coverband, finner du dette enkelt i Budapests rike utvalg av utesteder!

Å se og gjøre i Budapest

Budapest er en vakker by, med utrolig mange fantastiske og historiske severdigheter. Mange kunstnere og arkitekter har vært med på å skape det Budapest vi kjenner i dag, med en eksepsjonell arkitektur og spennende attraksjoner. Parlamentet i byen er Europas nest største parlamentsbygning, og samtidig den høyeste bygningen i Budapest. Bygningen er vakker både innendørs og sett utenifra. Ellers er Slottshøyden verd et besøk, den har I 30 år stått på UNESCOS verdensarvliste. Her finner du gamlebyen i Budapest, med både muséer, spisesteder og butikker. Milleniumsmonumentet Helteplassen ble bygget i forbindelse med Ungarns 1000-års dag, og er et monument med erkeengelen Gabriel, samt en rekke av de ungarske kongene, og andre historiske, ungarske personer. Under Donaus storflom, som ødela mange av Budapests bygninger, søkte innbyggerne tilflukt i en kirke beliggende der basilikaen i Budapest, som er oppkalt etter St. Stephen, står i dag. For å hedre kirken, har de i dag bygd en enda større kirke der, og bygningen er en av de vakreste i Budapest. Dette er en av de største attraksjonene i Budapest, gå gjerne (eller ta heisen) opp de 364 trappetrinnene til klokketårnet for å nyte den fantastiske utsikten. Det største termiske badet i Europa, Szecheny, finner du i Budapest. Her er det åpent året rundt, med tre utendørs bassenger, innendørs bad som har en helbredende virkning på kroppen, samt spabehandling for de som ønsker det. Besøk den flotte byparken, Várrosliget, med det fantastiske slottet Vajdahunyadslotte, og er du i Budapest med barn, er det både gøy og lærerikt å besøke den flotte dyreparken som også ligger i byparken. Man kan leie båt og kose seg på vannet i parken om sommeren, eller stå på skøyter der om vinteren. I november og desember arrangeres det et fantastisk og velkjent julemarked i Budapest, her kan du finne spennende gaver til nære og kjære.

Shopping

Om du skal på shoppingtur - dra til Budapest! Her er det mange flotte kjøpesentre, markeder, gågater, markedshall og en såkalt "Fashionstreet". Utvalget er enormt, og det er ikke en ting du ikke får kjøpt i denne byen, og det til relativt gode priser! Om du ønsker "alt på et sted", er kjøpesentrene perfekte steder å besøke, med hundrevis av butikker og et godt utvalg av spisesteder. West End er kanskje det mest kjente, og ligger meget sentralt til, selv om det ligger litt utenfor bykjernen. Ellers er det nye senteret Arena Plaza populært, med flest merkevarebutikker. På Arena Plaza er det også en kino, hvis du vil ha et sted å plassere mann og barn slik at du får shoppet uforstyrret. Er det fint vær, og du har bedre tid, er kanskje en gågate en mer spennende shoppingarena. Vaci Utca ligger parallelt med elven Donau, og på den gågaten finner du kjente og kjære butikker som Zara, Mango. H&M osv. I enden av gaten finner du den store plassen Vörösmarty Ter, hvor det store julemarkedet hvert år arrangeres. Om du vil kjøpe mat, eller typiske, ungarske severdigheter som tepper, broderier, tredukker eller lamper - dra til Den Store Markedshallen. Her handler ofte lokalbefolkningen, så prisene er gode. I gågaten Andrássy Ut, er det eksklusive butikker som Louis Vuitton, Apple, Nespresso osv. I Fashion Street er det også litt mer eksklusive butikker, som Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Benetton osv. Alle gågatene ligger sentralt til, så det er ikke noe problem å finne frem. Dra også innom kvartalene rundt Erszebetbroen, i smågatene myldrer det av små og rimelige butikker som selger bl.a. antikviteter, smykker, lær og håndverk.

Firmatur til Budapest

Vi skreddersyr deres firmatur til Budapest med mål og unike opplevelser. Vi samarbeider med håndplukkede hoteller, restauranter og aktivitetsarrangører. Alle samarbeidspartnere er nøye utvalgt for den optimale opplevelsen. Gå til firmaturer.no