Hotell Riga

Hotell i Riga i alle prisklasser

Trenger du et hotell i Riga? Da har du kommet riktig sted! Vi har hoteller i Riga i alle prisklasser. Se hvilke hoteller som er populære i Riga akkurat nå, eller søk etter de konkrete fasilitetsønskene du har for ditt hotelloppehold i Riga.

Riga

Den sjarmerende byen Riga er Baltikums største by og Latvias hovedstad - kjent som en perle blant de Europeiske storbyene. Byen blir ofte kalt Baltikums Paris. Gamlebyen i Riga er liten og stort sett bilfri, hvilket gjør det enkelt å komme seg rundt i byen til fots eller på sykkel. I Riga kan dere rusle rundt i de koselige gatene, kjenne på den historiske atmosfæren og nyte deilig mat og drikke. Se den vakre middelalderarkitekturen, la deg sjarmere av de vakre, eldre kirkene og katedralene, og utforsk den interessante historien og det fantastiske kulturlivet. Her er det noe for alle, enten om du søker eventyr, strandliv eller storbyliv. I Riga er det arkitektur i gammel jugendstil, i tillegg til gode eksempler på en moderne by - med offentlig transport, gode matopplevelser, eksepsjonelle spatilbud, shoppinggater og et spennende og urbant uteliv.

Restauranter og natteliv

Riga er et must for de som setter pris på god mat. I tillegg til fantastiske smaker, vakre retter og gode drikkevarer, er også prisen god sammenliknet med de andre storbyene i Europa. Byen har et meget imponerende utvalg av restauranter og kaféer. Det er et unikt utvalg av matretter, det serveres mat både fra Armenia og Georgia. Typisk latvisk mat er svinekjøtt og poteter eller grillet og røkt fisk, eller måltider med russisk vri - pannekaker og russisk kebab. Ellers er det selvfølgelig utallige internasjonale restauranter i storbyen, og prisen her er heller ikke så verst. Det er alt fra små, lokale restauranter til de store, eksklusive restaurantene med 7-retters menyer. For dere som liker øl - Užavas og Valmiermuižas er to av Latvias beste og mest kjente øl-merker. Ølen er veldig rimelig, du kan få en halvliter for en tier! På mange av bryggeriene og pubene blir det hektisk utover kvelden, du kan bli kjente med den lokale befolkningen, oppleve små og intime konserter, og bare kose deg i en fantastisk atmosfære! Riga er en perfekt destinasjon, både for kjærestepar, familietur, firmatur eller vennetur. Det er veldig koselig å sette seg på en pub på Livutorget og nyte et glass forfriskende drikke. Er du her på helgetur, kan du oppleve Rigas natteliv på sitt beste! På Skybar får du en enestående utsikt over Riga, og du kan nyte utsikten med et champagneglass i hånden, eller kanskje en Black Mojito som regnes som en latvisk drink. I hjertet av Riga ligger det flere barer og utesteder med masse forskjellig musikk, neonlys og høy diskofaktor. Latviere er kjent for sin gjestfrihet, og en kveld ute i Rigas gater, med både den lokale befolkningen og utenlandske turister, vil gi deg inntrykk og opplevelser du sent vil glemme.

Å se og gjøre i Riga

Riga kan tilby det meste, enten om du vil oppleve hvit sandstrand, god mat, shopping, spa eller bare god stemning og usedvanlig god gjestfrihet. En spasertur langs den hvite sandstranden er noe enhver vil sette pris på. Riga har en lang og omfattende historie, og etter Sovjetunionens fall har byen blomstret. Det er en meget lærerik opplevelse å besøke Okkupasjonsmuséet for å få en forståelse av den fascinerende historien. Dra innom Domekatedralen og St. Peterskirken, her er det mye historie i veggene. Midt i Riga står frihetsmonumentet som et symbol på Latvisk uavhengighet. Besøk muséet "House of the Blackheads". Dette er en flott, gotisk bygning som på 1400-tallet var eid av en gruppe ugifte kjøpmenn. Bygget er det mest fotograferte i hele Latvia. Huset ble bombet i 1941 av tyskerne, men ble gjenoppbygget i 1995, og er på topp 10-listen av attraksjoner i Riga. Gamlebyen er ellers et naturlig midtpunkt for turister som besøker denne herlige byen. Om du reiser til Riga med din kjære, må dere ta turen til "hengelås-broen" i byparken. Her lover dere evig troskap ved å låse fast en hengelås på broverket med navnene deres påskrevet. Ellers er det et fantastisk kulturliv i Riga, med både utstillinger, opera og ballett på høyt nivå - besøk det enestående operahuset. Tidlig i september hvert år arrangeres "White night" i Riga, med mange kulturelle og kunstneriske begivenheter. Om du vil oppleve noe virkelig stort, kan du kjøre jagerfly ca. én time utenfor Riga. Her får du opplæring og sikkerhetskurs, samt en halvtime i lufta med hastigheter opp mot 750 km/t - dette er en "once in a life time" -opplevelse! Byen er også barnevennlig, Riga Zoo har mer enn 3000 dyr, og er den ultimate familieopplevelsen.  Etter en lærerik og spennende dag er det kanskje tid for et deilig spa for å pleie slitne ben og kropper - spautvalget er stort i Baltikums fremste kulturby.

Shopping

Riga er i stadig utvikling og hurtig vekst når det gjelder shopping, og har både flotte, kjente markeder, kjøpesentre og motebutikker. De fleste ligger i gamlebyen og i gaten Audeju. Vi anbefaler en dag på marked, her kan du kjøpe varer til en meget gunstig pris, samtidig som at du opplever en enestående stemning, kan prate og forhandle med lokalbefolkningen, og være så heldig å få nyte en smaksprøve eller to. Det mest populære markedet, Rigas Centrâltirgus, ligger kun en kort spasertur fra gamlebyen, og regnes som et av de største markedene i Europa. Prisene er gjennomgående mye lavere enn i resten av Europa, og langt under de norske prisene. De store markedshallene var opprinnelig bygd for å huse Zeppelin-luftskip, og i disse store byggene er det yrende markedsliv hver eneste dag. Her kan du gjøre virkelige kupp, spesielt når det gjelder ravsmykker, nasjonaldrinken Riga Black Balsam, lintøy, trevarer og ullklær. Det er også meget rimelige sko her. 
På det velkjente kjøpesenteret Stockman finner du alt av klær, parfymerier, spisesteder og internasjonale kjedebutikker. Rett ved siden av, ligger kjøpesenteret Origo, som ligger ved Riga sentralstasjon. Der er det over 170 butikker og restauranter. Et annet populært senter er Domina - dette er et av de største i Riga.

Firmatur til Riga

Vi skreddersyr deres firmatur til London med mål og unike opplevelser. Vi samarbeider med håndplukkede hoteller, restauranter og aktivitetsarrangører. Alle samarbeidspartnere er nøye utvalgt for den optimale opplevelsen. Gå til firmaturer.no