Hotell Krakow

Vi gir deg den beste prisen på hotell i Krakow. Se hvilke hotell som er populære i Krakow akkurat nå og hvilke hotell vi anbefaler.  Søk på stjernerangering, beliggenhet og de fasilitetene du ønsker. Vi har over 2100 hotell i Krakow å velge mellom, så du vil garantert finne en favoritt.

Krakow

Bestill rom på et hotell i Krakow, og opplev majestetisk arkitektur fra renessansen og barokken, sterke minner fra 2. verdenskrig, det kjente Waveslottet, kongegravene, de store torgene og de flotte muséene. Vakre Krakow ligger på UNESCOs verdensarvliste bl.a. grunnet de elegante kirkene og palassene, herregårdene og den fantastiske gamlebyen. Krakow er en av Europas vakreste byer og var i 300 år hovedstad i Polen. Byen, som fremdeles regnes som landets kulturelle hovedstad, er veldig fotgjengervennlig. Man kan enkelt kan gå mellom de ulike bydelene, eller reise med hest og vogn.

Restauranter og uteliv

Det er mange spennende, både nasjonale og internasjonale spisesteder i Krakow. Krakow har en rik mattradisjon, og har et godt utvalg av restauranter for enhver smak og lommebok. I Gamlebyen er det et mangfold av restauranter, kafeer og bistroer som serverer alt fra enkle lunsjretter til gourmetmiddager. Nyt den polske mattradisjonen, prøv f.eks. rødbetesuppe og nasjonalretten "Bigos". Det er også flotte gourmetrestauranter i Krakow, for de mer kresne. Utelivet i Krakow er livlig, og kostnadsnivået gjør at Krakow er en veldig attraktiv by å utforske etter at solen har gått ned.

Å se og gjøre i Krakow

Det store, sentrale torget "The Market Square", "Hovedtorget" som er ca. 400 kvm. stort - er et av Europas største torg. Det er absolutt en opplevelse å gå på torget, og smake, lukte og føle den gode atmosfæren på kroppen. I den jødiske bydelen Kazimierz  ble filmen "Schindlers liste" spilt inn. Her er det i dag moderniserte og nye butikker, spisesteder og nattklubber. Det er et "must" å besøke de velkjente saltgruvene i Wieliczka når man er i Krakow. Her finnes verdens eldste gruver, de eldste er ca. 1000 år gamle. Et annet viktig sted å oppleve, er Auschwitz som ligger rundt 6 mil fra Krakow. I denne konsentrasjonsleiren mistet over fire millioner mennesker livet under andre verdenskrig. I dag er Auschwitz gjort om til et museum, og dette er et mørkt, dog viktig kapittel fra nyere historie. Det anbefales også å besøke den fantastiske Mariakirken fra 1200-tallet. Det er både gocart-bane og innendørs paintball-bane i Krakow, så her er det virkelig noe for enhver smak, lommebok og aldersgruppe!

Shopping

Krakow byr på alt som forventes av en storby når det kommer til shopping. Gamlebyen har et bredt utvalg av butikker og markeder. Om du ser etter typiske suvenirer, bør du undersøke markedsplassen Rynek Glowny eller et marked i Kazimierz, som også selger antikviteter og lærartikler som belter, sko og vesker til reduserte priser. For klær, sko og mote generelt er gågaten Florianska et godt utgangspunkt. Gaten er full av elegante butikker som selger varer av høy kvalitet. Her finner du alle de kjente merkevarene, samt eksklusive butikker. Om du ønsker å gå på et kjøpesenter, er det et flertall av disse også, for eksempel Galeria Krakowska, Krakow Plaza, Galeria Kazimierz eller M1.

Firmatur til Krakow

Vi skreddersyr deres firmatur til Krakow med mål og unike opplevelser. Vi samarbeider med håndplukkede hoteller, restauranter og aktivitetsarrangører. Alle samarbeidspartnere er nøye utvalgt for den optimale opplevelsen. Gå til firmaturer.no