Hotell Roma

Bestill hotell i Roma i historiske omgivelser

Når du bestiller hotell i Roma på Hotell.no garanterer vi deg den beste prisen på hotelloppholdet. Vi søker igjennom alle de største hotellsidene for å gi deg den beste prisen. Med vår prisgaranti får du garantert best pris på favoritthotellet ditt i Roma.

Roma

Book rom på et hotell i den fantastiske storbyen, Roma! Om du ønsker deilig mat, gode shoppingmuligheter, fantastisk vin, enestående historiske begivenheter eller romantikk - Roma er byen å besøke! Roma er hovedstaden i Italia, og i tillegg hovedstad for Den hellige stol og Malteserordenen. I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens suverent største og mektigste stat, hvilket gjør at Romas historie er utrolig spennende. Alle de historiske attraksjonene og det mangfoldige bylivet venter deg som skal på en uforglemmelig storbyferie i vakre Roma. Det er altså svært mange grunner til å besøke dagens Roma.

Restauranter og natteliv

Å gå på restaurant i Roma kan være en fantastisk, kulinarisk opplevelse, men pass deg for "turistfellene". Det er utrolig mange virkelig gode spisesteder i Roma, men man må vite hvor man skal gå. 

Et spennende alternativ er å spise et måltid på La Taverna dei Fori Imperiali, restauranten som bl.a. har stamgjester som Al Pacino og Robert Di Niro, men det er allikevel den gode maten som er hovedgrunnen til å spise her.
Trastevere er et område som er kjent for mange gode restauranter, og har spisesteder i alle prisklasser. Forsøk for eksempel Da Lucia i Vicolo del Mattonato. Her får du servert ekte romersk mat, og her kan dere sitte utendørs, om det er et ønske. Et annet alternativ er Da Paris, som er for de mer kresne. Her får du fantastisk pasta og nydelig fisk.
Etter å ha vandret gatelangs med alle inntrykk, opplevelser og nytelser det innebærer, etterfulgt av en bedre middag, er det kanskje fristende å utforske Romas uteliv på kveldstid. Puber og barer har åpent hele dagen, mens nattklubbene stort sett åpner rundt midnatt, og har åpent til solen står opp dagen etter. Området rundt Campo dei Fiori er fullt av spennende klubber og barer hvor du kan danse, drikke edle dråper eller bare sitte i baren og observere de festglade menneskene, her er det noe for enhver smak! 

Å se og gjøre i Roma

Når du er I Roma, er det primært historiske og kulturelle begivenheter og severdigheter du bør få med deg. Noen av de viktigste severdighetene er bl.a. Castel Sant'Angelo som er en festningsborg nær Vatikanet, hvor keiser Hadrian i det andre århundre befalte byggingen av borgen, som et minnesmerke for seg selv og sine etterkommere. Det verdenskjente Colosseum, verdens største amfiteater, ble ferdig bygget og innviet i år 80 e.Kr., og er absolutt et must å besøke når du er i Roma. Forum Romanum var antikkens sentrum for det politiske, juridiske, religiøse og kommersielle livet i Roma. Pantheon er en av de best bevarte bygningene fra det romerske imperiet, bygget rundt år 120 av keiser Hadrian. Peterskirken er bygget på Vatikanhøyden. Man regner med at det var her apostelen Peter ble korsfestet. Piazza Navona er en av Romas vakreste plasser, med sine tre fontener og barokkirken Sant'Agnese in Agone. Den verdenskjente Spansketrappen ligger i enden av Romas mest eksklusive handlegate, Via del Corso. Trappen går fra Piazza de Spagna opp til den franske 1500-talls kirken Trinita dei Monti. Trevifontenen, Fontana di Trevi, er Romas største og mest berømte fontene. Den barokke fontenen er et vakkert syn der den ligger på Piazza di Trevi, foran Palazzo Poli. Dette er kun et fåtall av eldre, vakre bygninger og monumenter du bør få med deg når du er i Roma, og da det ofte er lange køer for å kjøpe billetter, er det lurt å kjøpe disse på forhånd.

Shopping

Roma er shoppernes mekka, her finner du alt fra klær til antikviteter, mat, vin, lær og gaveartikler. Det er eksklusive handlegater i nærheten av Den spanske trappen. Handlegaten Via Condotti er verdenskjent, men se også handlegatene Via Borgognona og Via Frattina like ved. Du finner mange shoppingmuligheter i litt rimeligere butikker i gaten Via del Corso, som går helt fra Piazza Venezia til Piazza de Popolo. En mindre kjent handlegate for turistene er Via Cola de Rienzo i Vatikanet. Her finner du lærvarer, bøker, gaver og ikke minst mat. Det er også et mangfold av spennende markeder i Roma, både som selger mat og drikke, men også varer i form av bøker, lær, klær, leker og "lopper". Om du ønsker å gå på et kjøpesenter, er det største i Roma Cinecitta Due Centro Commerciale, hvor du finner over 100 butikker. Et annet kjøpesenter er La Rinascente. Benetton har stort utsalg i gaten Via Cesare Battisti. Ellers er Valentino kanskje det mest berømte motehuset i Roma. Utenfor den mest travle bykjernen, er det mange outlets hvor man får tak i merkeklær til en litt rimeligere pris.

Firmatur til Roma

Vi skreddersyr deres firmatur til Barcelona med mål og unike opplevelser. Vi samarbeider med håndplukkede hoteller, restauranter og aktivitetsarrangører. Alle samarbeidspartnere er nøye utvalgt for den optimale opplevelsen. Gå til firmaturer.no