Hotell Ålesund

Bo bra og billig på hotell i Ålesund

Bo på hotell i Ålesund, der fjell møter fjord, og naturen rett og slett tar pusten fra deg! Vi garanterer deg den beste prisen på hotell i Ålesund med vår prisgaranti. Du finner alle hotell i Ålesund hos oss, så gjør et enkelt søk og få den beste prisen. Bestill direkte med hotellet eller sammenlign og bestill det billigste. Samme rom forskjellige priser.

Ålesund

Ålesund er et av de mest besøkte turiststedene i Norge, og dét er det mange grunner til. Naturen er som i et eventyr, og lukten av hav, samt arkitekturen, bryggesjarmen, båtlivet, lokalbefolkningen, attraksjonene for hele familien og det koselige sentrumet kommer til å gi deg en førsteklasses ferie eller helgetur! Ålesund er en by hvor både store og små vil trives, her er det aktiviteter og severdigheter for enhver smak og alder, samt mange gode spisesteder og flotte hoteller. Skap din neste uforglemmelige ferie i én av Norges vakreste byer!

Restauranter og natteliv

I Ålesund er det mange flotte og smakfulle spisesteder og utesteder. Det er kroer hvor man kan nyte enkel, dog meget god mat, og caféer med spennende og velsmakende lunsjer. Prøv f.eks. Hummer og Kanari. Det er også mange lokale og tradisjonelle restauranter, som serverer god og kortreist mat, med fisk som hovedingrediensen i mange av rettene.  Mange av disse med en fantastisk beliggenhet, og eventyrlig utsikt over fjell og fjord som viser byen fra sin beste side. Prøv f.eks. Maki Brosundet - her er maten relativt kostbar, men du får ikke ferskere mat enn her, menyen endres etter dagens fangst! Byen byr også på de kjente kjede-restaurantene, trendy og moderne restauranter som Brasserie Normandie, og restauranter med indiske eller kinesiske retter. Den norske matfestivalen arrangeres årlig i Ålesund, og da kommer det tilreisende fra hele verden. I Ålesund er det noe for enhver lommebok og smak!
Utelivet i Ålesund er variert og spennende, her er det alt fra de bruneste pubene, til flotte, trendy utesteder hvor man må være pent kledd for å komme inn. Men uansett hvor du velger å gå - her er det mye godt humør! Sunnmøringer er kjent for sitt gode humør, og de er også kjent for å være glade i en god fest. Byen har mye å tilby av klubber og utesteder, og har både irsk pub, pianobar, pub med trubadur, vertshus, nattklubber, puber med underholdningstilbud som shuffelboard, samt tradisjonelle barer.

Å se og gjøre i Ålesund

Om du er glad i vakker natur, er virkelig Ålesund byen å besøke. Nyt de vakre fjellene, de enestående fjordene, den friske luften og de mektige skogene. Dra på cruise eller båttur, utforsk Geirangerfjorden som er kjent for å være juvelen av de norske fjordene. Fjordlandskapet har selvfølgelig fått en plass på UNESCOs verdensarvliste. Dra på spennende safari til sjøs i åpen RIB-båt, og opplev selkolonier, lundefugler og havørn, det er et enestående fugleliv på fugleøya Runde. Liker du å gå på bena, anbefaler vi at du går opp de 418 trappetrinnene fra Byparken opp til Fjellstua på byfjellet Aksla, hvor du får en fantastisk utsikt over byen, Godøya, havet og Alnes fyr. Ønsker du en mer anstrengende tur, opplev de mektige Sunnmørsalpene. Ålesund er Sunnmøres kulturelle hovedstad, og årlig arrangeres blant annet musikkfestivalen Jugendfest og Høstscena Ålesund teaterfestival. Det er ellers en enestående arkitektur i byen, i jugendstil. Den store bybrannen i 1904 ødela nesten hele byen, og den ble bygd opp igjen i jugendstil, hvilket har gitt byen en plass i Réseau Art Nouveau Network, hvor europeiske jugendstilbyer er samlet. Atlanterhavsparken er et av Europas mest unike akvarier, og gir både store og små unike opplevelser. Besøk Jugendstilsenteret og få kunnskap om Ålesunds arkitekturhistorie og utforsk Kunstmuseet Kube. Byen har et mangfold av spennende og lærerike aktiviteter, museer og attraksjoner, kos deg i Sunnmøres hovedstad!

Shopping

Det er flere store kjøpesentre i Ålesund, alle velfylte med kjente butikker, nisjebutikker, spesialbutikker og spisesteder. Amfi Moa er det største, med hele 170 butikker fordelt på tre forskjellige bygg. Ålesund storsenter er et litt mindre kjøpesenter, men her er det også kjente og kjære butikker og kjeder. Om du ønsker det litt mer eksklusive - besøk Kremmergarden, her kan du handle i flere ulike nisjer, og senteret ligger i hjertet av byen. Om du ikke ønsker å handle på et senter, er virkelig gågaten i Ålesund et godt alternativ. Her finner man unike butikker som selger varer man ikke finner andre steder, i tillegg til flere gode spisesteder. Om du er i Ålesund sommerhalvåret, må torget besøkes - her finner du spennende boder, et yrende folkeliv samt spennende aktiviteter.